Jou­lu­ka­len­te­ri ku­vai­lu­tul­kat­tu­na te­le­vi­sios­sa

kaksi naista ja yksi mies iloisina ja eteenpäin nojautuneina talvisessa maisemassa värikkäissä nutuissa

Kuva: Jorma Lehti

Joulukalenteri 2017: Huiman hyvä joulu!

Yle lähettää Joulukalenterin 2017 kuvailutulkattuna! Joulukalenteri alkaa 1.12.2017 ja viimeinen jakso tulee jouluaattona 24.12.2017. Kuvailutulkkauksen kuulee digiboksin hollanti-äänivalinnan kautta (vrt. äänitekstitys). Kuvailutulkkauksen ovat laatineet Anu Aaltonen, Maija Hirvonen ja Eija Paasu. Kuvailutulkkauskonsulttina on toiminut Heikki Ekola. Kuvailutulkkauksen lukee Antti Jaakola. Joulukalenteri tulee myös Areenaan.

Joulukalenteri on lämpöinen tarina rohkeudesta olla se mikä on. Tarinassa on mukana herkullisia henkilöhahmoja, joista jokainen löytää suosikkinsa. Henkilöhahmojen samaistuttavuus tuo katselukokemukseen oman mausteen.

Kaino Juhana, Huima Hurja ja Serkku Shh solmivat ystävyys sopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaino Juhanan isä, Pasipekka on keksijä tonttu, jonka tehtävänä on keksiä joulun hittilahja. Pasipekalle tuottaa hankaluuksia löytää keksiminen eikä sitä edesauta niskaan hengittävä Pomo.

Huima Hurja ja Serkku Shh asuvat kodikkaassa jurtassa, jossa joulua valmistelee monisävyinen Mama Makkara. Puukko Suukko on vanha ja viisas tarinankertoja. Hän on jurtan tarkkailija, joka salakavalasti saa ohjattua sekä kolmikon että Mama Makkaran toimintaa haluamaansa suuntaan. Tarinaa vie musiikillisesti eteenpäin jurtan Haitari Halkee Kosshin ja Iloisten Velikultien tarttuva musisointi. He esittävät muun muassa laulut “Myyjäiset”, “Outo”, “Kolme hammasta” sekä “Vaativa joulu”.

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa.

Tarinan on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Rooleissa:

Kaino Juhana tonttunen - Hannes Mikkelsson

Pasipekka tonttu - Pertti Koivula

Huima Hurja Hoss - Hanna Raiskinmäki

Serkku Shh - Emilia Sinisalo

Mama Makkara Moss - Minna Kivelä

Puukko Suukko Poks - Erkki Teittinen

Haitari Halkee Kossh - Eero Pekkonen

Iloiset Velikullat - Ville Rauhala ja Pirkko Kontkanen

Pomo - Hanna Gibson

Joulupukki - Jarmo Lampela

Huiman hyvää joulua!