Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu ry

TIEDOTE 31.3.2020

Koronapandemian takia joudumme muokkaamaan yhdistyksen toimintaa monin tavoin kevään aikana. Osa toiminnoista on peruttu tai siirretty tuonnemmaksi, mutta periksi emme anna, vaan etsimme poikkeustilanteessa luovia ratkaisuja näkövammaisten ihmisten kulttuurinälän lievittämiseen.


Yhdistyksen hallitus on viime viikonloppuna pitänyt sähköpostikokouksen ja sen päätösten mukaisesti yhdistyksen korkein päättävä elin, vuosikokous, siirtyy pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Edellisessä vuosikokouksessa valittu hallitus jatkaa työtään ja pitää tarvittaessa kokouksensa etäyhteyksillä. Näin menettelevät myös toimikunnat. Toimihenkilöt jatkavat työtään enimmäkseen  etätyönä ja keskiviikkoisin toimistolla.

Hallitus päätti nimetä työryhmän poikkeustilan ajaksi. Ryhmään kuuluvat Tanja Rantalainen, Timo Kuoppala ja Eija-Liisa Markkula.

Keramiikkakerhon ja kuoron toiminta on keskeytetty toukokuun loppuun saakka, eikä muitakaan kokoontumista edellyttäviä tapahtumia toteuteta. Hiljaiseloa emme kuitenkaan vietä. Ensi viikonloppuun suunniteltu Kuunnelmafestivaali toteutuu verkkoyhteyksien avulla. Sen vetäjät Anne Huttunen ja Satu Linna ovat jo antaneet  Ilmoitukset- ja Kulttuurialueilla tapahtumasta  kiinnostuneille toimintaohjeet. Valokuvaklubi toimii vilkkaasti verkossa ja valmistautuu syksyllä pidettävään näyttelyynsä.

Paljon muutakin tekemistä riittää. Kajastus-lehti monimuotoistuu huhtikuun puolen välin tienoilla, kun ensimmäinen DigiKajastus ilmestyy. Lehti ottaa mielellään vastaan näkövammaisten kirjoituksia ja myös kuvamateriaalia. Ensimmäiseen DigiKajastukseen pääsee tutustumaan ihan ilmaiseksi.

Seuratkaa Facebook-sivuamme, näitä nettisivuja tai Näkövammaisten liiton Postirobotin Ilmoitukset- ja Kulttuuri-alueita. Näiden kanavien kautta jaamme tietoa myös verkon kautta tavoitettavista kulttuuririennoista.


Hallitus