Lu­ku­pii­ri pi­meäs­sä

Keskustelunaiheena Lars Saabye Christensenin Malli

Aika: ti 6.11. klo 17.30-19
Paikka: Pimé Café, Iiris-keskus, Marjaniementie 73, Helsinki
 
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n lukupiiritoiminta alkaa uudelleen - Nyt pimeässä. Eija-Liisa Markkula alustaa keskustelua Lars Saabye Christensenin kirjasta Malli (Modellen 2005). Teos on syvän moraalinen kertomus sokeutuvasta kuvataiteilijasta, joka tekee sopimuksen paholaisen kanssa. Christensen (s.1953) on Norjan arvostetuimpia nykykirjailijoita. Velipuoli-teos sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon 2002 ja siitä on tehty elokuva.  
  
Eija-Liisa kertoo: "Löysin Daisy-levyn siivotessani ja huomasin jättäneeni kirjan kesken. Luulin sen olleen huono, mutta kun kelasin alkuun, paljastuikin, että olin jättänyt kirjan kesken, koska sisältö oli silloin vuosia sitten ollut liian kirpeää ja pistelevää luettavaa. Silloin oman sokeutumisen hyväksyminen oli minulla vielä ns. vaiheessa. Onneksi elämän spiraali toi kirjan uudelleen käsiini - ja nyt sitä oli selviytyjänä helppo ja ilo lukea kirjan taituruutta ihaillen."
 
Iiris-keskuksen uuteen pimeään tilaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.
 
Osallistumismaksu 5 e sisältää pienen tarjoilun.
 
Ilmoittaudu lukupiiriin 5.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse kulttuurisihteerille, Tanja Rantalainen P. 040 964 9288
 
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry