Sokeain kuunnelmapalkinnon 2019 voitti Punainen myrsky -kuunnelma

Näkövammaisten Kulttuuripalvelun Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2019 parhaana kotimaisena kuunnelmana Elina Hirvosen käsikirjoittaman ja Soila Valkaman dramatisoiman ja ohjaaman Punainen myrsky -kuunnelman.  Sokeain kuunnelmapalkinto myönnettiin nyt 53. kerran.

Kuunnelma on syvästi tunteisiin vetoava kuvaus lapsen elämästä Irakissa, diktatuurin varjossa vaiettujen perhesalaisuuksien keskellä. Se on myös tarina toivosta ja yhteisöllisyydestä, pakolaisuudesta ja aikuiseksi kasvamisesta.

Loistava äänisuunnittelu vie kuulijan kotisohvalta toreille ja toffeekaduille. Punainen myrsky on tärkeä puheenvuoro pakolaisuudesta käytävässä keskustelussa.

Punainen myrsky -kuunnelman osa 1 lähetetään uusintana su 19.4. klo 15.00 ja osa 2 ma 20.4. klo 19.02. Radio 1:ssä.
 

 
 
 
 
 

Vuoden ääninäyttelijä 2019 on Jussi Lehtonen

Sokeain kuunnelmaraati valitsi kolmatta kertaa myös vuoden ääninäyttelijän. Valinnan tarkoitus on tuoda esille näyttelijän äänityön suurta merkitystä kuunnelmataiteelle. Punainen myrsky -kuunnelman minä, Jussi Lehtonen, tekee päähenkilön kokemukset todeksi kuulijalle. Lehtosen puheilmaisussa ei ole teatraalisuutta, vaan se välittää tarinan kannalta olennaiset tunteet uskottavasti ja tarkoin vivahtein.

Kuunnelma tulee aina lähelle, ihmisen omaan kotiin ja kokemuksiin. Koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana yksityisten elämysten merkitys korostuu.

Lisätietoja

Sokeain kuunnelmaraadin puheenjohtaja Mikko Ojanen
P. 050 581 7770/  m.ojanen@luukku.com
 
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula
P. 041 439 2209 / el.markkula@gmail.com
 
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kulttuurituottaja Tanja Rantalainen
P. 040 964 9288 / tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi