Elokuvat

Elokuvat ovat osa visuaalista yleissivistystä, johon myös näkövammaisella on oikeus. Irina Krohnin sanoin: "Elokuvan tarina ei muodostu silmissä, vaan aivoissa." Elokuva voidaan kuvailutulkata niin, että kuvailutulkki on paikan päällä tai se voidaan kuvailutulkata sovellukseen ja/tai tallenteelle.

Elokuvan livekuvailutulkkausta on toteutettu elokuvafestivaaleilla, erityisnäytöksissä ja näkövammaisten elokuvakerhoissa. Kuvailutulkki on valmistanut käsikirjoituksen etukäteen ja tulkkaus välitetään paikan päällä vastaanottajille simultaanitulkkauslaitteiden avulla.

Kun elokuva kuvailutulkataan sovellukseen ja/tai tallenteelle, kuvailutulkin työmäärä on suurempi. Kuvailutulkkaus ajoitetaan sekunnintarkasti niin, ettei se häiritse dialogia tai merkityksellisiä tehosteita, musiikkia tms. Kuvailutulkkaus voidaan siirtää elokuvan DVD/ Blu-ray -tallenteelle tai MovieReading-sovellukseen, jonka kautta se on kuunneltavissa vastaanottajan omalla älylaitteella. MovieReading synkronoituu elokuvan äänimaisemaan ja näkövammainen voi kuunnella kuvailutulkkauksen omilla kuulokkeillaan missä tahansa elokuvateatterissa tai kotona vuokraelokuvan ääressä.

Sivustoa päivitetään!

 


Sivu päivitetty