Siirry pääsisältöön

Pöl­lö­pal­kin­not Minna Pön­tyk­sel­le ja Anu Aal­to­sel­le

Yleisradion saavutettavuusvastaava Minna Pöntys ja kuvailutulkki Anu Aaltonen palkittiin Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n 90-vuotisjuhlailtamissa.
Teksti: Tanja Rantalainen

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on valtakunnallinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys, joka järjestää kulttuuritoimintaa näkövammaisille ja edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta. Tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa viettävä yhdistys on myös kuvailutulkkauksen asiantuntijajärjestö.

Pöllöpalkinto on aiemmin luovutettu Suomen elokuvasäätiön levityspäällikkö Harri Ahokkaalle ja kirjailija Juha Hurmeelle. Pöllöpalkinto myönnetään Näkövammaisten Kulttuuripalvelun mukaan ”milloin halutaan ja miten halutaan”, mutta aina ihmiselle, joka on henkilökohtaisella panoksellaan parantanut näkövammaisten henkilöiden mahdollisuutta nauttia taiteesta ja kulttuurista ja sitä kautta heidän elämänlaatuaan. Palkinto on näkövammaisen keramiikanharrastajan tekemä pöllöpatsas.

Minna Pöntys on osoittanut henkilökohtaista kiinnostusta näkövammaisten ihmisten palveluiden parantamiseen ja saanut Ylen saavutettavuusvastaavana tuntuvaa edistystä aikaan. Yleisradion kuvailutulkattu suomen- ja ruotsinkielinen ohjelmisto on laajentunut ja tiedotus näkövammaisten suuntaan tehostunut. Minna Pöntys on usein antanut asiantuntemuksensa Kulttuuripalvelun käyttöön ja tehnyt sen lämpimästi ja perusteluja pyytämättä.  Minna Pöntys on kuunteleva, helposti tavoitettava asiantuntija, joka osaa katsoa tehtäväkenttäänsä laajasti eri asiakasryhmien näkökulmasta.

Anu Aaltonen on kuvailutulkkauksen uranuurtajana, kuvailutulkkauskouluttajana ja kuvailutulkkina luonut hyviä käytäntöjä erityisesti elokuvien ja television kuvailutulkkauksen kentälle. Anu on myös ohjannut Näkövammaisteatterille 12 produktiota. Ohjaajana Anu Aaltonen on aina nostanut riman korkealle ja toteuttanut kunnianhimoisia esityksiä, joista näkövammaiset harrastajat ovat voineet olla ylpeitä. Kulttuuripalvelun toimijat ovat vuodesta 2005 saaneet arvostaen seurata Anun väsymätöntä ja itseään säästelemätöntä työtä kulttuurinharrastajien hyväksi.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Timo Kuoppala P. 050 352 1395, timo.kuoppala55@gmail.com

Kulttuurituottaja Tanja Rantalainen P. 040 964 9288 / tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi