Helsingin Juh­la­viik­ko­jen ku­vai­lu­tul­kat­tu A I S T I T -sisältö

Tervetuloa nauttimaan A I S T I T / coming to our senses –nykytaidekokonaisuudesta osana Helsingin juhlaviikkoja 19.8.-5.9.2021. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää ryhmäkäynnit Taidehallin kuvailutulkatulle näyttelykierrokselle 27.8. ja Kid Kokon Katoaminen- esitykseen 3.9.

Aika


Mukana olevien taiteilijoiden työskentely pohjautuu vahvasti aistihavaintoihin ja kutsuu vastavuoroiseen suhteeseen ympäröivän maailman kanssa. Järjestämme näyttelyn ja esitysten yhteydessä sekä viittomakielisiä kierroksia että opastettuja kuvailutulkkauskierroksia.

Ohjelmistoon sisältyy ryhmänäyttely Taidehallissa Helsingissä, Hans Rosenströmin ja Kalle Nion julkinen ääni-installaatio Taidehallin ja Temppeliaukion ympäristössä sekä Kid Kokon esitykset kulttuurikeskus Stoassa.

Taidehallin pääsymaksu on 12 e /8 e/ Museokortti. Avustajan sisäänpääsy on maksuton. Kid Kokon esitykseen Stoaan on vapaa pääsy. Ryhmälle on varattu 10 näkövammaisen henkilön ja 10 avustajan paikkaa.

Taidehalli 

Taidehalliin kuratoidussa näyttelyssä on esillä veistoksia, valokuvia, piirustuksia, installaatioita, videoita sekä hoitavaa kosketusta tutkiva esitys.  Näyttelyn teoksia yhdistävät pohdinnat ruumiillisuudesta, intiimiydestä, haavoittuvuudesta ja yhteydestä muihin – miten olla kosketuksissa toisiin? Aistit tarjoavat havaintojen ja tuntemusten lisäksi väylän keholliseen empatiaan, ja näyttelyn työt herättelevätkin katsojaa myötätuntoiseen ja tiedostavaan suhteeseen muiden aistivien olentojen ja ympäristön kanssa.

Kuvailutulkatut kierrokset:

pe 27.8. klo 16 - Ilmoittaudu 25.8. mennessä Näkövammaisten Kulttuuripalveluun sähköpostitse osoitteeseen tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi /tai puhelimitse arkisin klo 9-15 välisenä aikana 040  964 9288 ja mennään näyttelyyn yhdessä. Tarkemmat tiedot tapaamispaikasta ym. saat ilmoittautumisen yhteydessä.

la 4.9. klo 15

Lisää tietoa ryhmänäyttelystä löytyy Helsingin juhlaviikkojen verkkosivuilta- Ulkoinen linkki

 

Katoaminen - passio 

Tari Doriksen, Meri Ekolan ja Kid Kokon esitys Katoaminen – passio on kuin alati muuttuva maisema, joka pakenee määritelmiä. Puolet esityksistä kuvailutulkataan, tarkemmat tiedot päivitetään pian. 

Kuvailutulkatut esitykset:

pe 3.9.2021  klo 19 - ilmoittaudu 1.9. mennessä Näkövammaisten Kulttuuripalveluun sähköpostitse osoitteeseen tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi /  tai puhelimitse arkisin klo 9-15 välisenä aikana 040  964 9288 ja mennään esitykseen yhdessä. Tarkemmat tiedot tapaamispaikasta ym. saat ilmoittautumisen yhteydessä.

su 5.9.2021  klo 15 Myös tässä esityksessä on kuvailutulkkaus, ja siihen voi varata lipun täältä- Ulkoinen linkki

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa 

 

Teokseen on vapaa pääsy ennakkoilmoittautumisella 2.8. alkaen.

Lisätietoja esityksestä löytyy Helsingin Juhlaviikkojen verkkosivuilta- Ulkoinen linkki

Osallistu Facebook-tapahtumaan tästä linkistä- Ulkoinen linkki

 

Suomen Saksan-instituutin, Benelux-instituutin, Suomen Ranskan instituutin sekä Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin A I S T I T / coming to our senses –nykytaidekokonaisuus on porrastetusti esillä viidessä Euroopan kaupungissa vuosina 2021–22 ja sen neljäs osio Coming to our senses tapahtuu Helsingissä 19.8.-5.9.2021 osana Helsingin juhlaviikkoja.

 

 


Sivu päivitetty