Siirry pääsisältöön

Jaakko-kulta - Mur­ha­mys­tee­ri­pe­li

Oletko joskus haaveillut larppaamisesta, mutta kahdeksan-tuntinen peli on tuntunut pelottavan pitkältä ekakertalaiselle? Oletko liikuntavammainen tai muuten arka liikkuja? Oletko kokenut larppaaja, joka tahtoo vaihteen vuoksi kokeilla erilaista liveroolipeliä? Pidätkö perinteisistä salapoliisiromaaneista?

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää murhamysteeripelin.  Se eroaa aiemmista roolipeleistä kolmella tavalla: Peli kestää vain neljä tuntia. Pelissä ei liikuta eikä juonitella pikku ryhmissä, vaan istutaan saman pöydän äärellä ja yritetään ratkaista,  kuka läsnäolevista on murhaaja. Pelaajat eivät saa kaikkea tietoa etukäteen vaan heille jaetaan yllättävää informaatiota hahmon liikkumisista pelin aikana. Tässä tarkemmat tiedot:

Jaakko-kulta

Murhamysteeripeli

Käsikirjoitus:

Anne Huttunen ja Satu Linna.

Peliemäntä: Anne Huttunen.

Hinta:

Kulttuuripalvelun jäseniltä 15 euroa ja ei-jäseniltä  30 euroa. Lisäksi omakustanteinen ateria 10 euroa, johon sisältyy  sekä suolaista että makeaa syötävää kahvin ja teen kera.

Yhdistys korvaa jäsenille matkakulut 20 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käytettäessä. Majoituksen  jokainen järjestää itse.

Pelin kuvaus:

Keski-ikäinen Virpi pyörittää Digi-niksi-nimistä  firmaa, joka tarjoaa käytännön neuvoja ja konkreettista apua digitalisaation vauhdista pudonneille ihmisille. Firma menestyy hyvin, kunnes Virpi rakastuu korviaan myöten päällisin puolin hurmaavaan Jaakkoon. Jaakko lupaa opettaa Virpille, miten internetissä voisi liikkua telepatian ja rautaisen keskittymisen avulla. Virpin alaiset kyllä tajuavat, että Jaakko on täysiverinen rakkaushuijari ja että hänen liikeideassaan ei ole päätä eikä häntää. Muutenkin Jaakko on heidän keskuudessaan erittäin epäsuosittu.  Hullaantunut Virpi painostaa heidät kuitenkin viikonloppukurssille lappiin, Jaakon omistamaan retkeilymajaan.

Kaikki menee heti pieleen. Alkaa lumimyräkkä, joka katkaisee sähköt eikä kännyköissäkään ole kenttää. Mitäpä pienistä, Jaakko-kulta tuumaa ja kohottaa maljan ensimmäiselle, ”onnistuneelle” kurssipäivälle. Samassa hän  kaatuu maahan myrkytyksen uhrina. Virpi ja muut kurssilaiset aloittavat kiihkeän väittelyn siitä, kuka on järjestänyt  Jaakon pois päiviltä.

Ilmoittautuminen:

Peliin mahtuu korkeintaan seitsemän  pelaajaa, jotka otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos haluat ehdottomasti  mukaan, kannattaa siis toimia nopeasti. Ilmoittautuminen on sitova paitsi siinä tapauksessa, että korona alkaa jälleen jyllätä yhdistyksen toimintaa rajoittavasti. Ilmoittaudu viimeistään la 20. elokuuta sähköpostitse  Anne

Huttuselle:  osoitteeseen:sallyanne.huttunen@elisanet.fi

Kerrothan ilmoittautuessasi mahdollisesta erityisruokavaliostasi sekä sen, mitä menetelmää haluat käyttää pelissä liikkuvien tiedotuslappujen lukemiseen (Pistekirjoitus, isokirjoitus, kännykkäviesti, jokin muu.) Tervetuloa murhamysteeripeliin!

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Sivis-keskus