Kivitasku Ryy­sy­ran­nas­sa - Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lun 90-vuo­tis­juh­la­mat­ka Suo­mus­sal­mel­le

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry juhlii 90-vuotista toimintaansa kulttuurimatkalla Ilmari Kiannon maisemiin Suomussalmelle. Jenny ja Antti Wihurin rahasto on tukenut matkaa apurahalla, niin että se voidaan tarjota alle omakustannehinnan.

Aika


Täysihoidon ja matkan kulttuuriohjelman hinta on 248 e/henkilö, kun majoitus on kahden hengen huoneessa ja 342 e/henkilö yhden hengen huoneessa Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa- Ulkoinen linkki. Kylpyläpalvelut ja kuntosali ovat majoittujien käytössä. Lisäksi osallistuja maksaa kuljetukset. Hinta suhteutetaan siihen, mistä matkalainen astuu bussiin: Helsingistä, Kuopiosta vai Suomussalmelta. Kuljetusten hinta on keskimäärin 60 e. Mukaan matkalle mahtuu 50 kulttuurinnälkäistä.

MATKAOHJELMA

Perjantai 10.9.2021
klo 8 Pohjolan Liikenteen linja-auto lähtee Helsingistä. Auto ja kuljettaja ovat käytössämme koko matkan ajan.
noin klo 12 pysähdys Kuopiossa
noin klo 17 Majoittuminen Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa Suomussalmella
klo 18 yhteinen päivällinen hotellilla

Lauantai 11.9.2021
hotelliaamiainen
klo 9.30-11.30 Kianto-näyttely ja Ilmari Kiannon kirjakokoelman esittely hotellilla tai Suomussalmen kirjastossa kahdessa ryhmässä.
klo 12-13 lounas hotellilla
klo 13.30-15.30 Laivaristeily Ilmari Kiannon Turjanlinnaan. Käytössämme on koko laiva ja oma opas. Kahvi ja "senkö taivaallisen hyvä" mantelipulla tarjoillaan laivalla.
klo 16.30-18.30 Anni Kytömäen kirjailijavierailu Teatteri Retikan tiloissa Kylpylähotelli Kiannon Kuohuissa. Kirjailijaa haastattelee Eija-Liisa Markkula. Vierailu toteutetaan yhteistyössä Suomussalmen kunnan kulttuuritoimen kanssa ja se on myös paikallisille kirjallisuudenystäville avoin.
klo 19 yhteinen päivällinen hotellilla

Sunnuntai 12.9.2021
hotelliaamiainen
klo 9-17
Opastettu päiväretki Hossan kansallispuistossa. Kierroksen aikana esitellään Suomussalmen historiaa ja nykypäivää, Juntusrannan ja Piispajärven kylien historiaa ja talvisodan tapahtumia näillä alueilla. Kuulemme myös Hossan kansallispuiston ja Metsähallituksen Suomussalmen alueen toiminnasta. Tutustumme Luontokeskukseen ja nautimme siellä lounaan. Patikoimme kansallispuistossa. Paluumatkalla pysähdymme ympäristötaideteos Hiljaisella Kansalla ja juomme nokipannukahvit Niittykahvilassa.
klo 19 Kolmen ruokalajin juhlapäivällinen. Yhdistyksen 90-vuotisesta toiminnasta iloitsevia puheenvuoroja ja ohjelmaa.

Maanantai 13.9.2021
aamiainen
klo 9 paluumatka Helsinkiin alkaa
noin klo 13 pysähdys Kuopiossa
noin klo 18 Helsingissä

Ilmoittaudu viimeistään 28.5.2021 ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi. Voit myös soittaa arkisin klo 9-15 välisenä aikana P. 040 964 9288/ kulttuurituottajaTanja Rantalainen.

Kerro ilmoittautuessasi nimesi, yhteystietosi, majoitutko yhden- vai kahden hengen huoneessa ja mahdollinen erikoisruokavaliosi. Kerro myös, tuletko mukaan Helsingistä, Kuopiosta vai Suomussalmelta. Suosittelemme omaa avustajaa. Matkalle mukaan tulevat yhdistyksen kulttuurituottaja ja toimistonhoitaja sekä vapaaehtoinen yleisavustaja.

Ilmoittautuminen on sitova. Matkan hinta laskutetaan kahdessa erässä, 100 euron varausmaksu kesäkuussa ja loput elokuussa. Jos peruutat osallistumisesi, maksut  palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Jos järjestäjä peruuttaa matkan esimerkiksi koronatilanteen vuoksi, summa palautetaan tietysti kokonaisuudessaan.

Jäsenet voivat anoa apurahaa matkalle osallistumiseen yhdistyksen juhlavuoden apurahapotista 18.4. mennessä. Apurahailmoitus julkaistaan maaliskuun lopussa yhdistyksen verkkosivuilla sekä kulttuuri- ja ilmoitukset -keskustelualueilla.

Lämpimästi tervetuloa ikimuistoiselle kulttuurimatkalle!
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry


Sivu päivitetty