Kuun­nel­ma­fes­ti­vaa­li Google Meet -alustalla

Tule kokeilemaan uudenlaista kuunnelmafestivaalia! Epävakaan koronatilanteen vuoksi festivaali järjestetään tällä kertaa keskustelurinkinä Google Meet ympäristössä. Voit osallistua tietokoneen, älypuhelimen, näppäimillä toimivan kännykän tai jopa lankapuhelimen välityksellä. Festariin ilmoittautuneille lähetetään etukäteen ohjeet rinkiin liittymisestä ja siinä toimimisesta.

Aika

Paikka

Google Meet

Kuuntelemme kuunnelmat ennen festivaalipäivää Ylen areenalinkeistä. Jokaista kuunnelmaa varten on varattu keskusteluaikaa noin 45 minuuttia, jonka jälkeen pidetään noin vartin  tauko ennen seuraavaan aiheeseen siirtymistä. Tilaisuuden juontajina toimivat Anne Huttunen ja Satu Linna.

Festariin on vapaa pääsy. Voit osallistua koko päivään tai vain itseäsi kiinnostavien kuunnelmien käsittelyyn.  Pidetään rupattelu niin rentona kuin se on Google Meet -ympäristön puitteissa mahdollista.

Olosuhteiden pakosta turvaudumme järjestelyissämme nykytekniikkaan, mutta festivaalin teema huokuu tällä kertaa nostalgiaa ja historian siipien havinaa. Lähdemme liikkeelle 1800-luvun loppupuolelta ja päädymme 1960-luvun alkuvaiheisiin.

 

Ohjelma:

 

10.00 – 10.05:

Sokeain kuunnelmaraadin edustajan  tervehdys.

 

10.05 – 10.50

Sally Salminen:

Katriina- Ulkoinen linkki

Kaksiosainen, yhteensä noin kolme tuntia kestävä kuunnelmasovitus samannimisestä romaanista. Pohjalainen talontytär avioituu ahvenanmaalaisen merimiehen kanssa ja joutuu rutiköyhäksi mökkiläiseksi. Elämä on alituista raadantaa ja taistelua  jokapäiväisestä leivästä, mutta sisukasja ylpeä  Katriina päättää selviytyä.

 

11.00 – 11.45:

Walentin Chorelll:

Täällä keskus, hyvää huomenta- Ulkoinen linkki

Noin vartin mittainen pienoiskuunnelma sijoittuu aikaan, jolloin käytössä ei vielä ollut suoria lankapuhelinnumeroita. Keskusneiti välitti puhelut ja jos hän sattui olemaan ihmisistä kiinnostunutta sorttia, hänellä oli aitiopaikka kyläjuorujen levittämiseen ja mahdollisuus jopa vaikuttaa kyläläisten elämään.

 

12.00 – 13.00

Tauko, jonka aikana festarilaiset voivat ruokailla, käydä kävelyllä jne.

 

13.00 – 13.45

Asko Martinheimo:

Kirjeitä ullakon hämärästä- Ulkoinen linkki

Noin tunnin mittainen, kymmenosainen nuortenkuunnelma. 14-vuotiaan Mikon isoäiti on taannoin  kuollut. Mikko kyllästyy sukulaisten riitelyyn kipoista ja kupeista ja pakenee mummon vintille. Sieltä hän löytää mielenkiintoisia kirjeitä, jotka johdattavat hänet aarteenetsintään ja antavat tietoa vuoden 1918 traagisista tapahtumista.

 

14.00 – 14.45

Liisa Urpilainen:

Tiikerihai- Ulkoinen linkki

Noin 45 minuuttia. Remonttimiehet löytävät Arabian keramiikkatehtaalta salaisen huoneen, jossa on  vanhoja muotteja ja  muutakin jännittävää.  Helli on työskennellyt tehtaalla koko ikänsä. Löytö innostaa hänet kertomaan  pojantyttärelleen tarinan kaukaisesta kesästä, jolloin hän oli nuori, onnettomassa avioliitossa elävä nainen. Hellin tarina paljastaa kätketyn huoneen salat.

 

15.00 – 15.45

Olavi Linnus:

Vahtonen ei vedä vesiperää- Ulkoinen linkki

Jatkojännäri, jossa on kuusi noin puolen tunnin jaksoa. Keski-ikäinen, isällinen  poliisimies, osastopäällikkö Vahtonen, tutki rikoksia radiossa vuodesta 1960 vuoteen 1977. Tämä tarina on 60-luvun alkupuolelta. Merestä löytyy tuntemattoman miehen ruumis, jolta puuttuvat kaikki henkilöllisyyspaperit. Hänen sormessaan on kuitenkin sormus, jonka perusteella hänet tunnistetaan. Kuka murhan teki ja miksi?

 

Ilmoittaudu festariin viimeistään 7. huhtikuuta osoitteeseen

osallistun@kulttuuripalvelu.fi

ja saat Google Meet -osallistumisohjeet.

 

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Yleisradio

    


Sivu päivitetty