Ku­vai­lu­tul­kat­tu Tunturin tarina elo­ku­va­teat­te­ri Orionissa

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry järjestää yhteistyössä Orionin kanssa näkövammaisten elokuvanystävien leffatorstain kuvailutulkatun Tunturin tarina -elokuvan seurassa. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr.

Aika

Paikka

Orion, Eerikinkatu 15, Kamppi, Helsinki

Tunturin tarina- Ulkoinen linkki täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden. Elokuva on kuvattu 2019-2020 koko Lapin alueella ja Jäämerellä. Huippusuosioon nousseen luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet erittäin suosittuja; Metsän tarina sai teattereissa 91 298 katsojaa ja Järven tarina 191 339 katsojaa. Päätösosa Tunturin tarina on tuotantoyhtiön luontoelokuvatuotannon vaativin projekti. Elokuvan ensi-ilta on 3.12.2021.

Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Tämä on tarinan punainen lanka, joka kuljettaa katsojan läpi vuodenaikojen ja erämaiden kaikkina vuodenaikoina. Elokuvassa valkoiset eläimet kuten naali, lumikko, riekko ja tunturipöllö saavat suuren roolin. Muita keskeisiä ”näyttelijöitä" ovat mm. ahma, sopuli, vaivaishiiri, poro, kettu, karhu, lapinpöllö, haukat ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.

Elokuvateatterissa saat tarvittaessa apua MovieReading-sovelluksen käyttöön. Saavuthan siinä tapauksessa teatteriin hyvissä ajoin, viimeistään puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Legendaarinen Orion sijaitsee Helsingin Kampissa, osoitteessa Eerikinkatu 15. Tiloissa on näytetty elokuvia vuodesta 1928.

Elokuvan kesto on 1 t 16 min. Ryhmälipun hinta on 9 e ja avustajan sisäänpääsy ilmainen. Ilmoittaudu elokuvailtaan viimeistään 1.12. osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi. Mainitsethan, jos käytät pyörätuolia tai olet tottumaton MovieReading-sovelluksen käytössä. Saat ilmoittautuessasi maksuohjeen.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja elokuvateatteri Orion


Sivu päivitetty