Li­ve­roo­li­pe­li eli larppi

Hei kokeneet larppaajat ja rohkeat ekakertalaiset! Nyt on pitkästä aikaa tilaisuus päästä liveroolipelin pyörteisiin.

Aika

Paikka

IIris-keskus, Marjaniementie 74, Helsinki

Pelinjohto: Anne Huttunen

Käsikirjoitus: Anne Huttunen ja Satu Linna

Parista aikaisemmasta roolipelistä tuttu Meidän yhdistys on perustanut Äänilysti-nimisen nettiradioaseman. Asema lähettää näkövammaisten tuottamaa musiikkia, tietovisailuja ynnä muuta mukavaa viihdettä. Parhaillaan siellä pyörii Big sister -niminen ohjelmasarja, joka eroaa Maikkarin Big Brother -formaatista vain siinä, että talon kaikki asukkaat ovat näkövammaisia ja talon tapahtumat kuullaan radiolähetyksenä.

Pelin tapahtumapäivänä Big sister -talon asukkaat ovat juuri suorittaneet loppuun ns. viikkotehtävän ja odottavat jännittyneinä tietoa siitä, onko tehtävä onnistunut vai ei. Ihmissuhteet ovat koetuksella, koska talosta on tarkoitus illalla häätää yksi asukas. Välejään talossa selvittelevät:

-- Nuorehko nainen, joka on vilkas ja taiteellisesti lahjakas, mutta jolla on valitettavan suuri ego.

-- Rempseä ja äidillinen nelikymppinen savolaismatroona,

-- Ylen aikaa terveysongelmistaan valitteleva luulosairas,

-- Lapsena etiopiasta adoptoitu, reipas ja ystävällinen lesbotyttö,

-- Hiljattain tapaturmassa sokeutunut, masentunut ja itseään etsivä nuorehko nainen,

-- Ääriperussuomalainen nainen tai mies, joka tykkää bilettämisestä ja joka ei kaihda rasistista kielenkäyttöä,

-- Mies, joka tykkää aiheuttaa hämminkiä ja vaikeuksia,

-- Mukava mies, josta kaikki tykkäävät, tytöt varsinkin

-- Lisäksi pari muuta hahmoa.

Big brother -formaatin ei tarvitse olla pelaajille ennestään tuttu, koska ilmoittautuneet saavat tietopaketin sen säännöistä. Ensi kertaa pelaaville lähetetään myös kunnon tietopläjäys roolipelaamisen kiehtovasta maailmasta.

Pelissä ei käytetä turvavälejä eikä maskeja, mutta peliin pääsevät vain ne, jotka ovat saaneet molemmat koronarokotteet tämän vuoden loppuun mennessä.

Pelin hinta on Kulttuuripalvelun jäseniltä 25 euroa ja ei-jäseniltä 45 euroa. Lisäksi veloitetaan omakustanteinen ruokamaksu 10 euroa, joka sisältää kylmän aterian ja päiväkahvin.

Etukäteen sopimalla pitkämatkaiset saavat omakustanteisen aamupalan yhdistyksen tiloissa la klo 9.30. Aamupala maksaa 5 euroa. Mainitse aamupalatoiveesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Yhdistys korvaa jäsenille matkakulut 20 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käytettäessä. Majoituksen jokainen järjestää itse.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 3. lokakuuta sähköisesti osoitteeseen sallyanne.huttunen@elisanet.fi tai puhelimitse P. 0500 885683.

Kerro ilmoittautuessasi mahdollisesta erityisruokavaliostasi. Kerro myös, mitä yllä olevan listan hahmoa tahtoisit pelata ensi- ja toissijaisesti ja mitä et pelaisi missään nimessä mielelläsi. Pelinjohto pyrkii toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien rajoissa.

Larppaamisiin!

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Opintokeskus Sivis

 


Sivu päivitetty