Nä­kö­vam­mais­teat­te­rin ja Kont­ra­punk­ti-kuoron Cyrano de Bergerac

”Tahdon itsenäni, kokonaan, näin olla rakastettu, tai en ollenkaan.” Näkövammaisteatteri ja Kontrapunkti-kuoro esittävät Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n 90-vuotisjuhlanäytelmänä Edmond Rostandin klassikon Cyrano de Bergerac.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, Helsinki

Dramatisointi, ohjaus ja musiikkien valinta Anu Aaltonen, kuoronjohto Hanna-Maria Valve, musiikin sovitus ja säestys Joose Ojala ja Helena Taskila. Rooleissa Antti Jaakola, Riikka Hänninen, Kimmo Hokkanen, Jari Gusev, Marianne Tenhami, Joose Ojala, Helena Taskila ja Kontrapunkti-kuoro.

Cyrano de Bergerac on kertomus miehestä, jolle sota on turvapaikka ja rakkaus uhka. Rakkaus Roxanneen ajaa Cyranon kohtalokkaaseen kolmiodraamaan, jossa aseina ovat runous ja valhe. Cyrano de Bergerac on Ranskan esitetyimpiä ja rakastetuimpia näytelmiä, se herättää syviä tunteita, kirvottaa kyyneleitä ja saa nauramaan kippurassa.

Miten paljon voimme menettää, kun emme uskalla puhua tunteistamme ja totuudestamme, niin kuin se on? Mikä on häpeän hinta? Riittääkö meille aito rakkaus, vai takerrummeko me muotoon, jossa sitä tarjoillaan? Mikä on syvän rakkauden olemus?

Cyrano nousee Iiris-keskuksen Braille-salin näyttämölle marraskuussa viisi kertaa. Esityksen kesto tarkentuu myöhemmin. Esityksessä on väliaika.

Ensi-ilta ti 9.11.2021 klo 18, kuvailutulkattu

Muut näytökset:

ke 10.11. klo 18

la 13.11. klo 18, kuvailutulkattu

ma 15.11. klo 18

ti 16.11. klo 18

Liput 15 e/10 e (eläkeläiset, opiskelijat, yli 10 henkilön ryhmät)

Lippuvaraukset: osallistun@kulttuuripalvelu.fi

Tiedustelut: kulttuurituottaja Tanja Rantalainen tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi / P. 040 964 9288 arkisin klo 9-15.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

 

Siniseen pukeutunut Roxanne pitää puolinaamiota kasvoillaan
Kuva: Juha Jahkola. Siniseen pukeutunut Roxanne (Riikka Hänninen) pitää hymyillen puolinaamiota kasvoillaan.

Sivu päivitetty