Yhdistys

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on perustettu vuonna 1931. Tuemme näkövammaisten kulttuuriharrastusta ja edistämme kulttuuritapahtumien saavutettavuutta. Järjestämme kursseja ja tapahtumia eri taiteenaloilta. Koulutamme kuvailutulkkeja ja toimimme asiantuntijana kuvailutulkkaukseen liittyvissä hankkeissa. Julkaisemme kulttuurilehti Kajastusta ja Pistepostia, joka on maamme ainoa pistekirjoituksella ilmestyvä kulttuurilehti.

KULTTUURIA KAIKILLE

Yhdistyksen tavoitteena on näkövammaisten tasa-arvoinen osallistuminen kulttuurielämään. Valvomme jäsentemme etuja ja pyrimme parantamaan näkövammaisten mahdollisuuksia taiteen tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Yhdistyksen jäsenet toimivat asiantuntijoina taiteen saavutettavuutta käsittelevissä hankkeissa.

Kuvailutulkkaus

Kuvailutulkkaus- Ulkoinen linkki on näkövammaiselle kulttuurinharrastajalle ensiarvoisen tärkeä saavutettavuuspalvelu. Se avaa kaikki taiteenlajit. Olemme maan ainoa kuvailutulkkauksen asiantuntijataho. Järjestämme kuvailutulkkauskoulutusta myös tilauksesta. Ota yhteyttä!

 

TAIDE TARJOLLE

Teatteri ja elokuva

Järjestämme koulutusta ja esiintymismahdollisuuksia näkövammaisille teatterinharrastajille. Näkövammaisteatteri on esittänyt näytelmäkirjallisuuden suurteoksia, nykydraamaa, farsseja, lastennäytelmiä ja näyttelijöiden omiin teksteihin pohjautuvia käsikirjoituksia. Tule mukaan -esiripun tälle tai tuolle puolen!

Yhdistyksen roolipelitoiminta on alkanut vuonna 2013. Järjestämme näkövammaisille räätälöityjä larppeja myös yhteistyössä Näkövammaisten liiton alueyhdistysten kanssa.

Legendaarisen Sokeain kuunnelmapalkinnon taustayhteisö on vuodesta 2017 ollut Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry.

Musiikki

Järjestämme musiikkikursseja ja tuemme näkövammaisia musiikin harrastajia. Kamarikuoro Kontrapunkti harjoittelee ja konsertoi säännöllisesti. Kuorosta voidaan muodostaa myös pienempiä kokoonpanoja kuten kvartetteja. Tule kuulemaan tai tilaa tapahtumaan!

Kirjallisuus

Näkövammaiset harrastavat tutkitusti keskimääräistä enemmän kirjallisuutta. Me näkkärit olemme lukevin kansanosa. Tuemme tätä vahvaa harrastusta kirjallisuuteen ja kiinnostusta kirjallisuuden ajankohtaisiin ilmiöihin. Järjestämme yhteistyössä Lukukeskuksen ja Näkövammaisten Kirjastoyhdistys ry:n kanssa lämminhenkisiä kirjailijavierailuita- Ulkoinen linkki, kirjallisuustapahtumia, kirjoittajakoulutusta ja kirjoituskilpailuja. Kustantamiamme näkövammaisten kirjoittajien antologioita voi tilata toimistolta.

Laurin kirja -äänikirjapalkinto on Näkövammaisten Kirjastoyhdistyksen, Näkövammaisten Kulttuuripalvelun ja Näkövammaisten liiton perustama kirjallisuuspalkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2020.

Kuvataide

Kuvataidetoimintamme antaa näkövammaisille valmiuksia taiteen tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Vierailemme kuvataidenäyttelyissä, järjestämme kursseja ja teemme näkövammaisten työskentelytapoja tunnetuksi. Keramiikkaryhmämme ja Valokuvaklubimme  kokoontuvat säännöllisesti ja esittäytyvät näyttelytoiminnan kautta yleisölle.

Monitaiteiset tapahtumat

Ideoimme ja toteutamme projekteja joissa eri taiteenlajit kohtaavat, teemailtoja taiteen eri alueilta sekä kulttuurimatkoja ja tempauksia, jotka tekevät näkövammaisten kulttuuriharrastusta tunnetuksi.

 

JÄSENEKSI?

Vuosijäsenmaksumme on 27 € ja kannatusjäsenmaksu 120 €. Jäseneksi voit liittyä ottamalla yhteyttä toimistonhoitajaan. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi sekä näkevät että näkövammaiset jäsenet.

Pistepostin vuosikerran hinta on 30 € ja tilauksen voit tehdä toimistonhoitajalle.
Kajastus-lehteen voit tutustua täällä - Ulkoinen linkki

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n logo

Graafikko Marianne Kataisen !ART voitti Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n logokilpailun. Kilpailutyössä auki vedetty väliverho paljastaa huutomerkkiä vastaavan pistekirjoitusmerkin. Kuvion alapuolella pistekirjoitus jatkuu sanalla ART. Värimaailma henkii harmoniaa: väliverho on sametinpunainen, osassa Braille-pisteitä on samaa väriä ja muissa pisteissä sävykkäitä harmaita. Pistekirjainten sijoittelu tuo mielleyhtymän ihmishahmoihin eli näyttämöllä oleviin esiintyjiin ja etualalla olevaan yleisöön.

Julistimme  keväällä 2019 kilpailun, jossa tehtävänä oli suunnitella logo, joka kuvastaisi yhdistyksen henkeä ja toimintaa. Yhdistyksen logokilpailuun osallistui 19 oivaltavaa, hyväntuulista ja kokeellistakin ehdotusta. Voittaja valittiin ja logo otettiin käyttöön syyskuussa 2019.

Logon fontti: Luciole © Laurent Bourcellier & Jonathan Perez  http://www.luciole-vision.com/luciole-en.html- Ulkoinen linkki lisenssillä "CC BY 4.0"


 


Sivu päivitetty