Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Erivärisiä abstrakteja kuvioita seinälle maalattuna.
Yhdistys

Tutustu 90 vuotta täyttävään yhdistykseen ja sen toimijoihin.

Kulttuuritoiminta

Tule mukaan harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • ILTAMAT

  90-vuotias Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää Iiris-keskuksessa Sokeain viikon torstaina 11.11.2021 ILTAMAT eli väkevän ohjelmallisen illanvieton.

 • Koronatiedote

  Koronapandemia näyttää vihdoinkin laantuvan ja meidänkin toimintaamme monin tavoin haitanneita rajoituksia voidaan purkaa.

 • Kulttuuripalvelu etsii jäseniä Kuunnelmaraatiin

  Maineikas ja arvostettu Sokeain kuunnelmapalkinto on jaettu vuodesta 1968 alkaen. Voittajan valitseva Kuunnelmaraati toimi ensimmäiset 50 vuotta Näkövammaisten liiton alaisuudessa. Vuonna 2017 se siirtyi Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n hallinnoitavaksi ja osaksi Kulttuuripalvelun toimintaa.

 • Juhlaräppikilpailun voitti Kari Oja

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu julisti keväällä 90-vuotisen toimintansa kunniaksi juhlaräppikilpailun. Halusimme saada käyttöömme tekstin, joka viestisi toimintamme ydinkohtia tuoreella tavalla.

 • LUOVASTI YHDESSÄ -kampanja yrityksille

  Maailmassa tapahtuu koko ajan jännittäviä asioita. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry auttaa näkövammaisia ihmisiä ottamaan osaa yleiseen kulttuuritarjontaan ja tuottamaan itse musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Haluamme olla mukana ajassa ja sen tarjoamissa mahdollisuuksissa.

 • Webinaarit kuvailutulkkauksesta jatkuvat kesäkuussa

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö. Seuraavat maksuttomat webinaarit ovat 9.6. ja 17.6.2021.

 • Vuokrattavana kaksi toimistohuonetta

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu vuokraa kaksi toimistohuonetta (13,5 neliötä).

 • Webinaari kuvailutulkkauksesta - Millainen on hyvä ja hyödyllinen kuvailutulkkaus?

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät toukokuussa kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö.

 • Sokeain kuunnelmapalkinnon 2020 voitti Liisa Pöntisen Yöperhonen

  Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2020 parhaana kotimaisena kuunnelmana Liisa Pöntisen käsikirjoittaman ja ohjaaman Yöperhonen-kuunnelman. Raati valitsi Pöntisen myös Vuoden ääninäyttelijäksi.

 • Vuoden 2021 jäsenille suunnatut apurahat

  Yhdistyksen jäsenten haettavaksi on vuonna 2021 varattu apurahaa juhlavuoden kunniaksi yhteensä 2000 euroa. Haettavilla apurahoilla on tarkoitus tukea mm. kulttuurialan ammattiin tähtäävää tai kulttuuriharrastuksiin liittyvää opiskelua, yleisötilaisuuden järjestämistä tai oman julkaisun tuottamista.

 • Sokeain kuunnelmapalkinto julkistetaan huhtikuussa

  Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 9.4.2021 jo 54. kerran.

 • Selvitämme kuvailutulkkauksen tilaa Suomessa

  Käytätkö kuvailutulkkausta tai toimitko kuvailutulkkina? Haluatko tilata kuvailutulkkauspalvelun, mutta et tiedä, mihin ottaa yhteyttä? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kuvailutulkkausalan kehittämiseen vastaamalla kyselyyn ja antamalla arvokasta tietoa kuvailutulkkaukseen liittyvistä käytännöistä ja niiden haasteista.