Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Erivärisiä abstrakteja kuvioita seinälle maalattuna.
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Kulttuuripalvelun loma-aika

  Toimisto on suljettu 4.-29.7.2022. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Timo Kuoppalaan P. 050 3521395 / timo.kuoppala55@gmail.com

 • Kajastus 2/22 on ilmestynyt

  Kulttuurilehti Kajastus ilmestyy vuoden 2022 alusta maksuttomana verkkolehtenä. Näkövammaiset lukijat voivat hakea sen tekstimuotoisena Näkövammaisten liiton luetus-palvelussa. Lehden voi myös tilata äänitteenä.

 • Whatsapp-ryhmä näkövammaisille musiikin ja audiotekniikan harrastajille

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on kokoamassa Whatsapp-ryhmää musiikin ja audiotekniikan harrastamiseen liittyvien saavutettavuuspulmien pika-avuksi.

 • Näkövammaisteatteri etsii teatteri-ilmaisun ohjaajaa

  Näkövammaisteatteri on perustettu 1978. Harrastajateatteriryhmää ovat vuosien varrella luotsanneet monet teatterin ammattilaiset. Ohjelmistossa on ollut esityksiä lastenteatterista kabareehen, farssista näytelmäkirjallisuuden klassikoihin. Toiminnalle etsitään uutta ohjaajaa.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n uutiskirje 2/2022

  Kulttuuripalvelun uutiskirje julkaistaan jatkossa neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Sokeain kuunnelmapalkinnon 2021 on voittanut sarjakuunnelma Armi Aavikko – Siinä välissä olin elossa

  Raati palkitsi Armin roolin tehneen Minka Kuustosen vuoden ääninäyttelijänä.

 • VUODEN 2022 JÄSENILLE SUUNNATUT APURAHAT

  Yhdistyksen jäsenten haettavaksi on vuonna 2022 varattu apurahaa yhteensä 1000 euroa. Haettavilla apurahoilla on tarkoitus tukea mm. kulttuurialan ammattiin tähtäävää tai kulttuuriharrastuksiin liittyvää opiskelua, yleisötilaisuuden järjestämistä tai oman julkaisun tuottamista.

 • Vuosikokouskuulumisia

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu piti vuosikokouksensa lauantaina 26. maaliskuuta Iiris-keskuksessa Helsingissä. Äänioikeuttaan oli käyttämässä 21 jäsentä. Heistä osa osallistui etäyhteyden kautta.

 • Sokeain kuunnelmapalkinto julkistetaan huhtikuussa

  Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 8.4.2022 jo 55. kerran.

 • Hei kuunnelmien ystävät!

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää kuunnelmafestivaalin livenä monen vuoden tauon jälkeen. Pitkästä aikaa osanottajat kuuntelevat lempikuunnelmiaan ja keskustelevat niiden sisällöstä, äänitehosteista ynnä muusta. Keskustelua vetävät Anne Huttunen ja Satu Linna.

 • Missä ollaan, kuvailutulkkaus, ja minne menossa?

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten liitto järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin kuvailutulkkauksen nykytilaa kartoittavasta selvityksestä.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n uutiskirje 1/2022

  Kulttuuripalvelun uutiskirje julkaistaan jatkossa neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.