Tie­dot­teet

Tältä sivulta löydät yhdistyksen ajankohtaiset tiedotteet.
Erivärisiä abstrakteja kuvioita seinälle maalattuna.

 • Kulttuuripalvelu etsii jäseniä Kuunnelmaraatiin

  Maineikas ja arvostettu Sokeain kuunnelmapalkinto on jaettu vuodesta 1968 alkaen. Voittajan valitseva Kuunnelmaraati toimi ensimmäiset 50 vuotta Näkövammaisten liiton alaisuudessa. Vuonna 2017 se siirtyi Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n hallinnoitavaksi ja osaksi Kulttuuripalvelun toimintaa.

 • Juhlaräppikilpailun voitti Kari Oja

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu julisti keväällä 90-vuotisen toimintansa kunniaksi juhlaräppikilpailun. Halusimme saada käyttöömme tekstin, joka viestisi toimintamme ydinkohtia tuoreella tavalla.

 • LUOVASTI YHDESSÄ -kampanja yrityksille

  Maailmassa tapahtuu koko ajan jännittäviä asioita. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry auttaa näkövammaisia ihmisiä ottamaan osaa yleiseen kulttuuritarjontaan ja tuottamaan itse musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Haluamme olla mukana ajassa ja sen tarjoamissa mahdollisuuksissa.

 • Webinaarit kuvailutulkkauksesta jatkuvat kesäkuussa

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö. Seuraavat maksuttomat webinaarit ovat 9.6. ja 17.6.2021.

 • Vuokrattavana kaksi toimistohuonetta

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu vuokraa kaksi toimistohuonetta (13,5 neliötä).

 • Webinaari kuvailutulkkauksesta - Millainen on hyvä ja hyödyllinen kuvailutulkkaus?

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät toukokuussa kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö.

 • Sokeain kuunnelmapalkinnon 2020 voitti Liisa Pöntisen Yöperhonen

  Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2020 parhaana kotimaisena kuunnelmana Liisa Pöntisen käsikirjoittaman ja ohjaaman Yöperhonen-kuunnelman. Raati valitsi Pöntisen myös Vuoden ääninäyttelijäksi.

 • Vuoden 2021 jäsenille suunnatut apurahat

  Yhdistyksen jäsenten haettavaksi on vuonna 2021 varattu apurahaa juhlavuoden kunniaksi yhteensä 2000 euroa. Haettavilla apurahoilla on tarkoitus tukea mm. kulttuurialan ammattiin tähtäävää tai kulttuuriharrastuksiin liittyvää opiskelua, yleisötilaisuuden järjestämistä tai oman julkaisun tuottamista.

 • Sokeain kuunnelmapalkinto julkistetaan huhtikuussa

  Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 9.4.2021 jo 54. kerran.

 • Selvitämme kuvailutulkkauksen tilaa Suomessa

  Käytätkö kuvailutulkkausta tai toimitko kuvailutulkkina? Haluatko tilata kuvailutulkkauspalvelun, mutta et tiedä, mihin ottaa yhteyttä? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kuvailutulkkausalan kehittämiseen vastaamalla kyselyyn ja antamalla arvokasta tietoa kuvailutulkkaukseen liittyvistä käytännöistä ja niiden haasteista.

 • Kenen kynästä lähtee juhlaräppi?

  Ilo irti ja revittelemään! Vakavien aikojen vastapainoksi kaipaamme rytmin riemua ja hersyvää asennetta. Kulttuuripalvelu etsii juhlaräppiä, joka kajahtelisi käytävillä ja estradeilla kun täytämme tänä vuonna kaikki yhdessä 90 vuotta.

 • Kulttuuripalvelun juhlavuosi on koittanut

  Palo kirjoittaa ja into julkaista saivat pienen joukon näkövammaisia perustamaan Varjojen Mailta -lehden pahimpaan pula-aikaan vuoden 1931 alussa. Pian tekijät totesivat, että lehden tueksi tarvitaan yhdistys. Saman vuoden syksyllä syntyi Suomen Sokeain Kirjallisuusyhdistys, joka Näkövammaisten Kulttuuripalvelu -nimisenä juhlii nyt 90:ttä toimintavuottaan.