Siirry pääsisältöön
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Näkövammaisteatterilaisia lastennäytelmän asuissa
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Kulttuuripalvelun kesäaika

  Kulttuuripalvelun toimisto on suljettu 1.-26.7.2024.

 • Tervetuloa Kajastus-blogiin!

  Blogi jatkaa Kajastus-lehden pitkiä perinteitä osoitteessa www.kajastusblogi.fi . Blogia seuraamalla saat tietää näkövammaisten kulttuuriharrastuksista ja monista mahdollisuuksista osallistua kaikkeen kulttuuritarjontaan.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 2/2024 

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Ensimmäinen huuto Kajastus-blogin aukenemisesta!

  Toukokuun 22. päivä klo 12 aukeaa Kajastus-blogi. Blogin osoite julkaistaan silloin. Kajastus-blogi jatkaa uusin muodoin pitkää perinnettä, joka alkoi jo 1930-.luvun Lama-Suomessa. Silloin joukko kirjoittamisesta innostuneita näkövammaisia perusti Varjojen Mailta -lehden, juttujensa julkaisukanavaksi. Aikaa myöten lehden nimi muuttui Kajastukseksi. Tarina jatkuu Kajastus-blogissa.

 • Kellot soivat kuolemaa -kuunnelmasarja verkkokaupassa!

  Anne Huttusen käsikirjoittama ja ohjaama huikean jännittävä kuunnelmasarja on nyt verkkokaupassa! Sarjan voi tilata myös sähköpostitse.

 • Laurin kirja -äänikirjapalkinto jaetaan kolmannen kerran 10.10.2024

  Näkövammaisten Kirjastoyhdistys, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten liitto ovat vuodesta 2020 alkaen joka toinen vuosi jakaneet palkinnon laadukkaalle äänikirjalle. Laadukas äänikirja on painetun kirjan ääneen luettu versio, joka vastaa mahdollisimman hyvin alkuperäisen teoksen lukuelämystä. Näkövammaisjärjestöt haluavat kiinnittää huomion äänikirjan laatuun.

 • Näkövammaisteatterin kuunnelma myytävänä

  Näkövammaisteatteri tarjoaa ensi-illan sijasta jännityskuunnelman, joka tulee myyntiin huhtikuun 25. päivänä.

 • Sokeiden kuunnelmapalkinto Tuntemattomalle numerolle

  Sokeiden kuunnelmaraati palkitsee vuoden 2023 parhaana kotimaisena kuunnelmana Merja Maijasen käsikirjoittaman ja ohjaaman Tuntematon numero -kuunnelman. Vuoden 2023 kuunnelmantekijänä Sokeiden kuunnelmaraati palkitsee näyttelijä Leena Uotilan.

 • Tervetuloa kuuntelemaan Sokeiden kuunnelmapalkinnon julkistamista suorassa nettiradiolähetyksessä!

  Sokeiden kuunnelmapalkinto vuodelta 2023 julkistetaan 21.3.2024.

 • Julkisen taiteen ja moniaistisen taiteen työpajatoiminta alkaa

  Oletko kiinnostunut tutustumaan Helsingin julkisiin taideteoksiin, tapaamaan niitä tekeviä taiteilijoita tai tekemään julkista taidetta itse? Kiinnostaako äänitaide tai hajujen käyttö taiteellisen ilmaisun välineenä?

 • Tule valitsemaan Laurin kirja -palkinnon voittaja!

  Jaamme joka toinen vuosi Laurin kirja -äänikirjapalkinnon laadukkaalle kaupalliselle äänikirjalle. Palkinnosta kilpailevat äänikirjoiksi luetut kotimaiset fiktiiviset teokset. Palkinnon saavat sekä teoksen kirjoittaja että lukija ja tarvittaessa kääntäjä.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n uutiskirje 1/2024

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.