Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Erivärisiä abstrakteja kuvioita seinälle maalattuna.
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Podcast konkareilta

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelun 90-juhlavuosi on päättymässä, mutta vielä kerran palaamme muistelemaan menneitä.

 • Pöllöpalkinnot Minna Pöntykselle ja Anu Aaltoselle

  Yleisradion saavutettavuusvastaava Minna Pöntys ja kuvailutulkki Anu Aaltonen palkittiin Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n 90-vuotisjuhlailtamissa.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun 90-vuotisjuhlavuosi huipentuu Sokeain viikolla iltamiin ja Cyrano de Bergerac -klassikkonäytelmän näytöksiin

  Into kirjoittaa ja julkaista omia tekstejään sai pienen joukon näkövammaisia perustamaan Varjojen Mailta -lehden pahimpaan pula-aikaan vuoden 1931 alussa. Saman vuoden syksyllä syntyi Suomen Sokeain Kirjallisuusyhdistys, joka Näkövammaisten Kulttuuripalvelu -nimisenä juhlii nyt 90:ttä toimintavuottaan.

 • Opi pistenuotteja -materiaali on saatavissa pisteillä

  Opi pistenuotteja on kattava oppimateriaali ja harjoituspankki pistenuottien opiskeluun joko itsenäisesti tai ryhmässä.

 • ILTAMAT

  90-vuotias Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää Iiris-keskuksessa Sokeain viikon torstaina 11.11.2021 ILTAMAT eli väkevän ohjelmallisen illanvieton.

 • Koronatiedote

  Koronapandemia näyttää vihdoinkin laantuvan ja meidänkin toimintaamme monin tavoin haitanneita rajoituksia voidaan purkaa.

 • Kulttuuripalvelu etsii jäseniä Kuunnelmaraatiin

  Maineikas ja arvostettu Sokeain kuunnelmapalkinto on jaettu vuodesta 1968 alkaen. Voittajan valitseva Kuunnelmaraati toimi ensimmäiset 50 vuotta Näkövammaisten liiton alaisuudessa. Vuonna 2017 se siirtyi Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n hallinnoitavaksi ja osaksi Kulttuuripalvelun toimintaa.

 • Juhlaräppikilpailun voitti Kari Oja

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu julisti keväällä 90-vuotisen toimintansa kunniaksi juhlaräppikilpailun. Halusimme saada käyttöömme tekstin, joka viestisi toimintamme ydinkohtia tuoreella tavalla.

 • LUOVASTI YHDESSÄ -kampanja yrityksille

  Maailmassa tapahtuu koko ajan jännittäviä asioita. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry auttaa näkövammaisia ihmisiä ottamaan osaa yleiseen kulttuuritarjontaan ja tuottamaan itse musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Haluamme olla mukana ajassa ja sen tarjoamissa mahdollisuuksissa.

 • Webinaarit kuvailutulkkauksesta jatkuvat kesäkuussa

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö. Seuraavat maksuttomat webinaarit ovat 9.6. ja 17.6.2021.

 • Vuokrattavana kaksi toimistohuonetta

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu vuokraa kaksi toimistohuonetta (13,5 neliötä).

 • Webinaari kuvailutulkkauksesta - Millainen on hyvä ja hyödyllinen kuvailutulkkaus?

  Näkövammaisten liitto ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestävät toukokuussa kaikille halukkaille avoimen webinaarisarjan, jossa pohditaan, millainen on hyvä kuvailutulkkauksen sisältö.