Siirry pääsisältöön
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Näkövammaisteatterilaisia lastennäytelmän asuissa
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 1/2023

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Raimo Tanskasen sävellykset heräävät eloon uuden muusikkosukupolven huomassa

  Trio kaiunsäde on vuonna 2018 perustettu, alati uusia musiikillisia tuulia haisteleva orkesteri. Sen muodostavat harmonikkataiteilija Joose Ojala, panhuilisti -laulaja Helena Taskila sekä pianisti Tuukka Ojala. Aiemmin Trio on konsertoinut esittäen Ennio Morriconen tuotantoa sekä suomalaisia ja kansainvälisiä tangoja. Nyt näiden projektien jatkoksi on trio Joose Ojalan johdolla kasannut Raimo Tanskasen soitin - ja laulumusiikin parhaita paloja esittelevän ohjelmiston.

 • Suomelta ehdokas ILCS-laulukilpailuun

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on ensimmäistä kertaa, kokeilumielessä ilmoittautunut osallistujaksi kansainväliseen näkövammaisten laulukilpailuun, jonka järjestäjä on Saksan näkövammaisten järjestö. Finaali on 12.5.2023.

 • Onnistuneeseen elokuvan kuvailutulkkaukseen tarvitaan kuvailutulkki ja kuvailutulkkauskonsultti

  Suomessa on vakiintunut käytäntö, jossa televisio- ja elokuvatuotantojen kuvailutulkkaustiimiin kuuluu yksi tai useampi koulutettu kuvailutulkki ja näkövammainen, koulutettu kuvailutulkkauskonsultti. Käytäntö varmistaa kuvailutulkkauksen toimivuuden ja laadun.

 • Kulttuuripalvelun joulu

  Toimisto on suljettu 23.12.2022-1.1.2023.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 4/2022

  Julkaisemme Kulttuuripalvelun uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Sorin Sirkuksen Joulushow Xyper kuvailutulkataan

  Kuvailutulkattu Joulushow Xyper Tamperelaisen Sorin Sirkuksen kuvailutulkattu Joulushow Soilu vuonna 2021 oli ensimmäinen Suomessa kuvailutulkattu sirkusesitys. Tänä vuonna sirkusta ja eletronista rock-musiikkia yhdistelevä Joulushow Xyper kuvailutulkataan 16.12.2022 ja 5.1.2023.

 • Joonatan Tolan Punainen planeetta voitti Laurin kirja 2022 -äänikirjapalkinnon

  Näkövammaisjärjestöjen jakaman Laurin kirja -äänikirjapalkinnon vuonna 2022 on voittanut Joonatan Tolan romaani Punainen planeetta lukijanaan Ilkka Villi. Palkinto on yhteensä 6 000 €.

 • Laurin kirja 2022 -äänikirjapalkinnon finalistit valittiin - Mukana seitsemän teosta Aleksis Kiven hengessä

  Näkövammaisjärjestöjen joka toinen vuosi järjestämän Laurin kirja -äänikirjakilpailun finalistit julkistettiin 26.9. Palkinto laadukkaalle äänikirjalle jaetaan nyt toisen kerran.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 3/2022

  Julkaisemme Kulttuuripalvelun uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Vuo­krat­ta­va­na kaksi toi­mis­to­huo­net­ta

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu vuokraa kaksi toimistohuonetta (13,5 neliötä). Huoneet sijaitsevat Iiris-keskuksessa Itäkeskuksessa, osoitteessa Marjaniementie 74, 00930 Helsinki.

 • Kulttuuripalvelun loma-aika

  Toimisto on suljettu 4.-29.7.2022. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Timo Kuoppalaan P. 050 3521395 / timo.kuoppala55@gmail.com