Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu ry:n uu­tis­kir­je 1/2022

Kulttuuripalvelun uutiskirje julkaistaan jatkossa neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

Talvinen tervehdys täältä Kulttuuripalvelusta!

Yhdistyksen Kajastus-lehti on nyt maksutta kaikkien ulottuvilla. Lehteä julkaistaan vuodesta 2022 alkaen ilmaisena verkkolehtenä, joka löytyy osoitteesta www.kajastuslehti.fi- Ulkoinen linkki Ensimmäinen verkkolehden numero on luettavissa 7.3.2022.

Valokuvaklubi - Ulkoinen linkkion ideoinut mehevän, kaikille avoimen kevätohjelman. Ensimmäisellä kerralla sunnuntaina 13.2. Google Meetissä taidekasvattaja ja valokuvataiteilija Nanna Saarhelo alustaa aiheesta Rakennettu omakuva. Lauantaina 19.3. valoilmaisun medianomi Jukka Laine johdattaa valomaalaukseen. Keväämmällä aiheina ovat voimauttava valokuvaus ja luontokuvaus. Lisätietoja Valokuvaklubin toiminnasta antaa Petri Mäkelä P. 040 561 5598.

Kirja-Neule Klubi - Ulkoinen linkkion uudistunut. Se toteutetaan hybridinä ja ilman neuleita. Ensimmäisellä kerralla 15.2. keskustellaan Pirkko Saision hämmästyttävästä Passio-teoksesta Satu Linnan johdolla.

Yhdistyksen teemaillat on nimetty uudestaan teemakammareiksi. Ne kokoavat tiedonhaluiset näkövammaiset ympäri Suomen virtuaalisen kahvipöydän ääreen pohtimaan asiantuntijaemännän tai -isännän kanssa jotakin ihmiselämää sivuavaa tai suorastaan myllertävää teemaa. 24.2. aiheena on J.R.R.Tolkien- Ulkoinen linkki, josta kertoo Satu Linna

Kalenteriin voi jo merkitä, että 17.3. raamatuntutkimuksesta luennoi Martti Nissinen. Yhdistyksen vuosikokous on 26.3. Kevään suunnitelmissa on myös muun muassa kaksi kirjailijavierailua, kuunnelmafestari, teatteri-improvisaatiokurssi, Aniko Kuikan syksyllä peruuntunut Kuvaile se minulle -kurssi ja pistenuottikurssi.

Kaikki yhdistyksen tapahtumailmoitukset löydät näppärästi täältä.- Ulkoinen linkki

Viime vuonna yhdistys toteutti mittavan hankkeen, kuvailutulkkauksen nykytilaa tutkivan selvityksen. Selvityksen kaikille avoin ja ilmainen julkistuswebinaari järjestetään perjantaina 25.3. klo 13-15 yhteistyössä Näkövammaisten liiton kanssa. Tilaisuus kannattaa merkitä jo kalenteriin. Ohjelmasta tiedotetaan helmikuussa.

Tiesithän, että kuvailutulkattujen tv-ohjelmien palautteen ja ohjelmatoiveet voi osoittaa Yleisradioon Päivi Klamille sähköpostitse osoitteeseen paivi.klami@yle.fi

Palautetta MovieReading-sovellukseen kuvailutulkattujen elokuvien kuvailutulkkauksesta kerää elokuvasäätiölle Kulttuuripalvelu. Palautteen voi lähettää kulttuurituottajalle osoitteeseen tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi tai jättää lomakkeen- Ulkoinen linkki kautta

Olemme mukana muutaman suuren kaupungin toteuttamassa Lämpiö-hankkeessa. Siinä rakennetaan yli 60-vuotiaille, kulttuurista kiinnostuneille suunnattu verkkopalvelu, jonka kautta voi löytää mieleistään sisältöä elämää rikastuttamaan. Helppo saavutettavuus ja hyvä käytettävyys myös vähäisillä digitaidoilla otetaan toteutuksessa huomioon alusta pitäen.

Lumentuoksuista, auringolta kimmeltävää kevättalvea toivottaa

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

.