Siirry pääsisältöön

Sokeain kuun­nel­ma­pal­kin­to jul­kis­te­taan huh­ti­kuus­sa

Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 8.4.2022 jo 55. kerran.

Voittajan valitsee viisijäseninen raati, joka koostuu kuunnelmista innostuneista ja niitä aktiivisesti kuuntelevista sokeista ja heikkonäköisistä ihmisistä. Kuunnelmaraadin taustayhteisö on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys Näkövammaisten Kulttuuripalvelu.

Voittaja valitaan Ylen vuonna 2021 radiokanavilla ja Yle Areenassa esittämistä kotimaisista kuunnelmista. Uusia kuunnelmia julkaistiin viime vuonna 20 ja kuunnelmasarjoja kolme. Raati palkitsee myös jossakin viime vuoden kuunnelmassa esiintyneen Vuoden parhaan ääninäyttelijän.

Kuunteleminen on trendikästä. Äänikirjat ja podcastit voivat olla silta, joka kuljettaa yhä enemmän kuuntelijoita kuunnelman pariin. Kuunnelma on omaleimainen taidemuoto, jonka rikas äänimaailma synnyttää kuulijassaan vivahteikkaita mielikuvia. Kuunnelmalla on vahvat historialliset juuret ja se ansaitsee paikkansa audiotaiteen ja -viihteen joukossa. Sokeain kuunnelmaraadin tehtävä on muistuttaa tästä.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys, joka järjestää monipuolista kulttuuritoimintaa ja edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.