Kult­tuu­ri­pal­ve­lun juh­la­vuo­si on koittanut

Palo kirjoittaa ja into julkaista saivat pienen joukon näkövammaisia perustamaan Varjojen Mailta -lehden pahimpaan pula-aikaan vuoden 1931 alussa. Pian tekijät totesivat, että lehden tueksi tarvitaan yhdistys. Saman vuoden syksyllä syntyi Suomen Sokeain Kirjallisuusyhdistys, joka Näkövammaisten Kulttuuripalvelu -nimisenä juhlii nyt 90:ttä toimintavuottaan.
Teksti: Timo Kuoppala

Juhlavuoden aikana valotamme yhdistyksen vaiheikasta historiaa monin tavoin. Juhlagaalaan meillä ei ole varaa, mutta juhlavuosi näkyy julkaisemamme Kajastus-lehden palstoilla, yhdistyksen tapahtumissa ja Näkövammaisten liiton historiaklubilla. Vuoden kunniaksi teatteri ja kuoro ovat yhdistäneet voimansa toteuttamaan Edmond Rostandin vuonna 1897 kirjoittaman näytelmän Cyrano de Bergerac.  Marraskuussa kokoonnutaan iloisiin juhlailtamiin kuulemaan mm. juhlaräppikilpailun tulos.

Vuosien myötä Näkövammaisten Kulttuuripalvelusta on muotoutunut monipuolinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys. Se tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kirjallisuudesta, teatterista, musiikista, kuvataiteista, valokuvauksesta ja keramiikasta kiinnostuneille. Kuvailutulkkauksen edistäminen ja muu tiedon saavutettavuuteen liittyvä työmme  parantaa näkövammaisten osallisuutta kulttuurielämään. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kajastus-lehti kertoo ajankohtaisista kulttuuri-ilmiöistä. Koronapandemia on vienyt meilläkin monet tapahtumat verkkoon.

Kulttuuripalvelu tiedottaa toiminnastaan Facebook -sivullaan ja näillä sivuilla. Niiden, joilla on pääsy NKL:n ylläpitämille sähköpostialueille, kannattaa seurata Kulttuuri- ja Ilmoitukset -alueita.

Lisää tietoa toiminnastamme saa myös kulttuurituottaja Tanja Rantalaiselta ja puheenjohtaja Timo Kuoppalalta.


Sivu päivitetty