Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lun uu­tis­kir­je 4/2023

Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

Jouluinen tervehdys teille kaikille!

Suurin joulunalusajan tiedotettava asia on ilman muuta ollut yhdistyksen perinteikkään Kajastus-lehden lakkauttaminen. Asiasta on julkaistu erillinen tiedote. Kajastus-blogista kerromme tarkemmin alkuvuodesta, kun sivusto on saatu pystyyn ja niin sanotusti potkimaan. 

Koneen säätiö myönsi Kulttuuripalvelua koskettaville hankkeille tuntuvat apurahat. Olemme iloinneet Anne Ketolan työryhmälle myönnetystä apurahasta kuvailutulkkaus-käsikirjan tekemiseen ja Joose Ojalan työskentelyapurahasta tulevalle vuodelle. Kun Trio Kaiunsäteen äänitallenne Raimo Tanskasen tuotannosta on valmistunut, järjestämme ylpeinä triosta ja Raimo Tanskasen elämäntyötä kunnioittaen julkistamiskonsertin. 

Niina Hakalahden Lempeän kirjoittamisen kurssille voi ilmoittautua 8.1. klo 9 alkaen sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi. Halusimme, että tieto ilmoittautumisen alkamisesta ehtii tavoittaa kaikki halukkaat, ennen kuin hurja kilpajuoksu kurssille alkaa. Luovan kirjoittamisen kurssimme ovat täyttyneet hetkessä. Kurssi järjestetään Iiris-keskuksen Outa-tilassa ja Kulttuuripalvelun toimistolla 10.-11.2.2024.

Lauluryhmä Laulunhelmen ensimmäinen kokoontuminen on 8.1. klo 17 alkaen yhdistyksen toimistolla, Oskarin kammarissa, Iiris-keskuksen 5. kerroksessa. Ryhmään mahtuu vielä muutama laulaja. Laulunhelmi harjoittelee kevätkaudella paljon kiitosta saaneen Minna Tuuliaisen johdolla kevätkonserttia varten. Voit tulla tutustumaan ryhmään, vaikka et sitten sitoutuisikaan. Ensimmäiselle kerralle ei tarvitse ilmoittautua. 

Kirjasitsien ensimmäisellä kerralla 18.1. yhdistyksen toimistolla tai Google Meetissä keskustelunaiheena ovat sir Arthur Conan Doylen salapoliisitarinat. Sherlock Holmesin maailmaan johdattelee Anne Huttunen. 

Kuunnelmafestari 23.-24.3. seuraa Sokeain kuunnelmapalkinnon julkistusta. Anne Huttunen ja Satu Linna valitsevat taas näkövammaisten kuunnelman ystävien lempikuunnelmista kiinnostavan kimaran Iiris-keskuksessa yhdessä kuunneltavaksi. 

Yhteistyössä Fysioterapia-alan Näkövammaisten Visus-hankkeen- Ulkoinen linkki kanssa järjestetään Lavalle ja luontoon -viikonloppu Imatralla 7.-9.6.2024. Ohjelmaa ollaan hiomassa sellaiseksi, että osallistujien hyvinvointi tutkimustulosten valossa maksimoituu. 

Kevätkauden kirjoittamisen verkkokurssin aihe on asiaproosa. Lisäksi verkossa järjestetään Sanaseppokurssi, jossa kieltä lähestytään kaikilta kanteilta. Vuoden kirjailijavieraista ensimmäinen on Juha Rautaheimo. Häntä haastattelee Markku Möttönen. Näiden ja monien muiden toimintasuunnitelmassa seisovien tapahtumien ajankohdat vahvistuvat pian. Ilmoitukset löydät nettisivujemme tapahtumakalenterista.- Ulkoinen linkki

Yhdistyksen toimisto on suljettu 22.12.-1.1.2024 ja 4.-5.1.2024.  Kulttuurituottaja on lomalla 22.12.-5.1. ja toimistonhoitaja 22.12.-28.12. ja 4.-5.1.

Toivotamme teille kaikille lämmintunnelmaista, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2024!

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

Timo ja Tanja