Siirry pääsisältöön

Sokeain kuun­nel­ma­pal­kin­to jul­kis­te­taan huh­ti­kuus­sa

Legendaarinen Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan perjantaina 9.4.2021 jo 54. kerran.

Voittajan valitsee kuusijäseninen raati- Ulkoinen linkki, joka koostuu kuunnelmista innostuneista ja niitä aktiivisesti kuuntelevista sokeista ja heikkonäköisistä ihmisistä  Kuunnelmaraadin taustayhteisö on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys Näkövammaisten Kulttuuripalvelu.

Voittaja valitaan Ylen vuonna 2020 radiokanavilla ja Yle Areenassa esittämistä kotimaisista kuunnelmista. Uusia kuunnelmia julkaistiin viime vuonna 10 ja kuunnelmasarjoja kuusi. Raati palkitsee myös jossakin viime vuoden kuunnelmassa esiintyneen Vuoden parhaan ääninäyttelijän.

Korona-pandemia on houkutellut ihmiset kuuntelemaan. Äänikirjat, podcastit ja kaikenlainen äänimateriaali on kulunut korvissa koronakävelyillä ja sohvankulmissa.

Kuunnelma on omaleimainen taidemuoto, jonka rikas äänimaailma synnyttää kuulijassaan voimakkaita ja vivahteikkaita mielikuvia. Kuunnelmalla on vahvat historialliset juuret ja se ansaitsee paikkansa audiotaiteen ja -viihteen joukossa. Sokeain kuunnelmaraadin tehtävä on muistuttaa tästä.

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys, joka järjestää monipuolista kulttuuritoimintaa ja edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.